Hvem sitter i FAU

Hva er FAU

Her er det nye FAU for 2023/2024

Leder: Linn Stensønes Artvåg

Nestleder: Nina Røsand

Kasserer: Marte Nedal Johnsen

Sekeretær: Oleiv Lene Åstasund Iversen

I tillegg er ALLE klassekontaktene med i FAU

FAU er en forkortelse for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre / foresatte som har barn på skolen, er medlemmer av Foreldrerådet. Foreldrerådet velger og arbeidsutvalg (FAU) og FAU fungerer som styre for Foreldrerådet.

FAU er et lovpålagt organ. FAUs medlemmer velges for et år.

Hvorfor har skolen og FAU?

Foreldremedvirkning i skolen bygger på det faktum at det er foreldrene som har hovedansvar for barns utvikling og opplæring. Foreldre / foresatte har rett til medvirkning i skolen. FAU skal sikre reell medvirkning fra foreldre / foresatte og ha medansvar for at elevenes læringsmiljø er trygt og godt.

Som medlem av FAU kan du få anledning til å bli godt kjent med skolens virksomhet, ledelse og andre foreldre / foresatte, mulighet for å bidra til kvalitetsutvikling av skolen og bidra til en bedre skolehverdag for elevene.

FAU skal:

  • Fremme fellesinteressene til foreldre / foresatte

  • Medvirke til at foreldre / foresatte tar aktivt del i tilbud for å skape et godt skolemiljø

  • Bidra til et godt samarbeid mellom hjem og skole

  • Legge til rette for positiv utvikling hos elevene

  • Skape kontakt mellom skolen og nærmiljøet

Eksempler på oppgaver og saker kan være:

  • Diskutere saker som tas opp i politisk utvalg i kommuner, skolens samarbeidsutvalg, elevråd og klasseforeldremøter.

  • Medvirke aktivt i vurdering av skolen, utviklingsarbeid i skolen, utvikling av og prøve læringsmiljø for elevene, følge opp plan og oppfølging av mobbing, sosial tiltak for elevene, utforming av skolens mål og få et godt samarbeid mellom hjem og skole.

  • Planlegge å gjennomføre kurs / informasjon til foreldre / foresatte, samlinger for foreldre / foresatte og lærere og samling for klassekontakter

  • Gi informasjon til foreldre / foresatte gjennom egne sider på skolens nettside

  • FAU kan være med på - og sikre overgangen til videregående skole.

Tradisjonelt har FAUs oppgaver i hovedsak dreid seg om skolens utemiljø og arrangementer (f. Eks. 17.mai, juletrefest, dugnader, aktivitetsdager osv.). Hovedtendensen har vært på FAU har fått sine oppgaver tildelt fra skolen. FAUs rolle har vært mest på skolens premisser.

Utfordringen for FAU er selv å kunne ta initiativ til oppgaver og komme med i skolens ”indre liv”, bidra til at foreldrene / foresatte får mer innflytelse på skolens virksomhet, delta i vurdering av skolen, samt skolens endring og utvikling. Foreldrenes synspunkter skal bli hørt, tas hensyn til og bli fulgt opp.
Foreldre / foresatte er skolens modell medspillere.

 

Les mer på www.Fug.no